Το Μουσείο Φαλτάιτς είναι ένα λαογραφικό μουσείο στην Πλατεία του Μπρουκ στη Χώρα της Σκύρου. Είναι Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης, στεγασμένο στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Φαλτάιτς και ιδρύθηκε το 1964.

Πάνω από την χώρα, ακριβώς στην κορυφή του βουνού είναι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Σκύρου. Κατασκευάστηκε το 960 και ανακαινίστηκε το 1600 αλλά είναι κλειστό για τους επισκέπτες λόγω των ζημιών από το σεισμό. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι διακοσμημένη με εικόνες, τοιχογραφίες και σπάνια ξύλινα γλυπτά.

Στο μουσείου εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού και χρονολογούνται από την πρωτοελλαδική περίοδο, 2.800-1900 π.Χ. έως τα ρωμαϊκά χρόνια.

Το μουσείο φιλοξενεί της εξής συλλογές:

  • Κεραμική της πρωτοελλαδικής περιόδου
  • Κεραμική της μυκηναϊκής περιόδου
  • Κεραμική πρωτογεωμετρική
  • Ευρήματα της πρωτογεωμετρικής και γεωμετρικής
  • Ευρήματα ρωμαϊκής και αρχαϊκής περιόδου
  • Αγγεία και άλλα αντικείμενα από την κλασσική και ρωμαϊκή περίοδο

Ο κόλπος στις Τρεις Μπούκες είναι ένα φυσικό λιμάνι, της οποίας οι είσοδοι προστατεύονται από τα νησιά του Πλατιά και Σαρακήνικο. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του ρομαντικού ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία πραγματοποιεί ανασκαφές στο Παλαμάρι που έχουν βρεθεί ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού. Το Παλαμάρι βρίσκεται στην ακτή κοντά στο αεροδρόμιο στην άκρη του οικισμού στο Τραχύ.

Στη Σκύρο ζει ένα μικρόσωμο άλογο, είναι σπάνια ράτσα και δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Το γεγονός αυτό το κάνει πολύτιμο ζωικό είδος και παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Το κάστρο του νησιού με τα αρχαία τείχη, τους πύργους και το βυζαντινό ναό του Αγ. Αθανασίου στην είσοδο είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε.